Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Bahan Perapan Ayam

  • AAyam (dibelah dua) 1.0 n/a
  • Bawang Putih (kisar) 30.0 g
  • Batang Daun Ketumbar (cincang) 20.0 g
  • Cili Flakes 10.0 g
  • Serbuk Lada Hitam 4.0 g
  • Sos Ikan 6.0 g
  • Gula 10.0 g
  • Sos tiram 30.0 g
  • Knorr Pasti Sedap 20.0 g

Sos Meraung


Ayam diperap dengan campuran istimewa dan dipanggang dengan sempurna. Pasti MERAUNG!!!

...

Penyediaan

  1. Bahan Perapan Ayam

    • Sediakan bahan seperti yang tertera. Gaulkan sebati menjadi satu pes.
    • Lumurkan pada ayam yang telah di belah dua.
    • Perap selama 6 jam. Minimum 2 jam.
  2. Sos Meraung

    • Campurkan semua bahan yang telah disediakan.
    • Gaul rata kemudian simpan dalam peti ais minimum 2 jam untuk rasa lebih sebati.
    • Bakar ayam sehingga masak
    • Hidang bersama sos meraung.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart