Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Bahan Perap

  • Ayam Peha, dipotong kiub 600.0 g
  • Tepung Beras 50.0 g
  • Telur 1.0 pc
  • Knorr Pasti Sedap 5.0 g

Sos Kung Pao

  • Sos LP 10.0 g
  • Gula Halus 30.0 g
  • Kicap Cair 10.0 g
  • Kicap pekat 5.0 g
  • Sos Cili 200.0 g
  • Sos tiram 50.0 g
  • Knorr Stok Ayam 1KG 5.0 g

Hidangan

  • Vegetable Oil
  • Cili Kering, dihiris besar 30.0 g
  • Halia Muda, dipotong 10.0 g
  • Daun Bawang, dihiris besar 20.0 g
  • Bawang Besar, dipotong baji 50.0 g
  • Bawang Putih, dipotong 10.0 g

Ayam Kung Pao merupakan hidangan stir-fry yang dinikmati ramai. Resipi ini mudah disediakan dan juga tidak mengambil masa yang lama.

...

Penyediaan

  1. Bahan Perap

    • Campurkan semua bahan dan gaul sebati. Biarkan minima 2 jam dalam peti sejuk. 
    • Goreng sehingga masak.
  2. Sos Kung Pao

    • Campurkan semua bahan sos dan didihkan. Asing tepi.

     

  3. Hidangan

    • Tumiskan semua bahan sehingga wangi, masukkan sos kung pao bersama ayam. Gaul rata sehingga sebati. 
    • Hidang.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart