Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Perapan Protein

  • Ayam keseluruhan (Brining) 1800.0 g
  • Serbuk Kari 10.0 g
  • Serbuk Cili 15.0 g
  • Corn Oil 100.0 g
  • Lada Hitam 2.0 g
  • Knorr Stok Ayam 1KG 20.0 g

Aromatik

  • Chili Padi 10.0 g
  • Sos Salad Miso Ponzu Hellmann's 6.0 g
  • Margarine 10.0 g
  • Knorr Serbuk Telur Masin Keemasan 800G 80.0 g

Sos Telur Masin Kelapa Berkrim

  • Air, disaring 200.0 g
  • Serbuk Cili 5.0 g
  • Serbuk Kunyit 3.0 g
  • Gula Halus 10.0 g
  • Santan 200.0 ml
  • Knorr Stok Ayam 1KG 5.0 ml

Sos telur masin menjadi pilihan utama bagi majoriti penduduk di pasaran. Versi sos telur masin ini meletakkan kelainan pada hidangan ayam panggang klasik, dengan gabungan rasa kelapa yang enak dan rasa umami telur masin.

...

Penyediaan

  1. Perapan Protein

    2 jam
    • Letakkan semua bahan untuk "Protein Marinade" ke dalam mangkuk campuran, ayam perapan selama 60 minit. Ketepikan untuk kegunaan kemudian.
  2. Aromatik

    • Tumiskan semua bahan untuk "Aromatik" sehingga wangi. 
  3. Sos Telur Masin Kelapa Berkrim

  4. Panggang & Hidangkan

    • Panggang ayam brining dalam ketuhar yang dipanaskan pada suhu 170 ° C selama 45 minit atau sehingga masak.
    • Tuangkan "Sos Telur Masin Kelapa Berkrim" yang disediakan di atas ayam untuk dihidangkan.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart