Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Perapan ayam panggang

Kuah Percik


Resipi Melayu kaya dengan sajian yang unik dan berperisa, dan ayam panggang yang ringkas ini tidak terkecuali - disempurnakan bersama keaslian rasa jintan putih, cili dan halia.

...

Penyediaan

  1. Perapan ayam panggang

    • Masukkan kesemua bahan di dalam mangkuk dan adun sebati.
    • Perapkan paha ayam penuh kira-kira 4 jam.
    • Panggang di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 150° Celsius selama 60 minit.
    • Keluarkan dari ketuhar. Biarkan ia terus panas sebelum dhihidangkan.
  2. Kuah Percik

    • Cairkan marjerin menggunakan api kecil.
    • Tumis kesemua bahan dan cili boh sehingga wangi.
    • Masukkan air yang ditapis, kacau selama 10 minit.
    • Tambahkan gula dan Pati Ayam Knorr.
    • Kecilkan api, masukkan Mayonis Sebenar Lady's Choice. Kacau sehingga sebati.
  3. Penghidangan

    • Letakkan ayam panggang yang siap dimasak di atas pinggan hidangan.
    • Hidangkan bersama kuah percik yang telah disediakan.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart