Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Bebola Kubis Bunga

  • Kubis, dipotong kecil-kecil 1.3 kg
  • All-Purpose Flour 170.0 g
  • Air 320.0 ml
  • Serbuk Bawang Putih 1.0 sudu kecil
  • Knorr Serbuk Perisa Aromat 1kg 2.0 sudu kecil
  • Lada Hitam
  • Minyak masak 120.0 ml

Sos Tom Yam

  • Knorr Pes Tom Yam 1.5kg 6.0 sudu besar
  • Knorr Serbuk Limau Nipis 400G 0.3 sudu kecil
  • Air
  • Tepung Jagung 1.0 sudu kecil
  • Garam

Sos Aioli


Mencari pembuka selera berkalori lebih rendah untuk menyokong resolusi tahun baharu pengunjung anda? Cuba Bebola Kubis Bunga vegetarian ini untuk permulaan. Jangan lupa tambahkan saus berkrim aioli mayonis untuk mengimbangi rasa pedas.

...

Penyediaan

  1. Bebola Kubis Bunga

    • Dalam bekas, campurkan Tepung Serba Guna, Air, Serbuk Bawang Putih, Serbuk Lada Hitam dan Knorr Aromat Powder.
    • Keringkan kubis bunga dengan tisu dapur dan celupkan ke dalam adunan cair tepung sehingga bersalut penuh dan letak ke tepi.
    • Tetapkan suhu daripada sederhana ke tinggi. Dalam periuk, masukkan minyak masak.
    • Perlahan-lahan masukkan kubis bunga dan gorengkannya selama 5-7 minit atau sehingga warna kuning keemasan.
    • Alihkan dengan pengetus dan biarkan minyak berlebihan mengalir keluar.
  2. Sos Tom Yam

    • Dalam mangkuk kecil, tambah Tom Yam KNORR Paste ,Serbuk Limau Knorr dan air.
    • Campurkan sehingga semua bahan larut dan letak ke tepi.
  3. Sos Aioli

    • Dalam mangkuk kecil, campurkan Lady's Choice Real Mayonnaise, jus lemon, serbuk bawang putih, parutan kulit lemon dan dil segar.
    • Perisakan dengan KNORR Aromat Powder and Pepper, gaulkan hingga semua bahan bercampur.
    • Hiaskan dengan dil kering di bahagian atas.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart