Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Bahan Perap Daging

  • Daging Sirloin 1.0 kg
  • Serbuk Lada Hitam 2.0 g
  • Kicap ikan 3.0 g
  • Gula 5.0 g
  • Sos tiram 15.0 g
  • Knorr Pasti Sedap 600G 10.0 g

Sos Cicah Harimau Menangis

  • Cili Padi, Ketuk 40.0 g
  • Beras 25.0 g
  • Tangkai ketumbar (dikisar) 20.0 g
  • Bawang Merah Kecil, dikisar 50.0 g
  • Air Asam Jawa 200.0 g
  • Kicap ikan 10.0 g
  • Gula Merah 50.0 g
  • Flake Cili
  • Daun Ketumbar, dipotong halus 30.0 g
  • Knorr Pasti Sedap 600G 10.0 g

Daging sirloin bakar dengan sos cicah harimau menangis

...

Penyediaan

  1. Bahan Perap Daging

    1. Gaul rata semua bahan perap bersama daging.
    2. Bakar selama 6 minit kemudian hiris menjadi kepingan.  
  2. Sos Cicah Harimau Menangis

    1. Sangai beras sehingga keemasan kemudian kisar halus.
    2. Didalam bowl masukkan semua bahan yan telah kisar atau ditumbuk.
    3. Larutkan dgn air asam, sos ikan, gula merah, cili flakes, daun ketumbar dan Knorr Pasti Sedap.Gaul rata. 
    4. Siap dihidang bersama hirisan daging bakar.  
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart