Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Pes Rempah

  • Bawang merah (dikisar) 80.0 g
  • Bawang putih (dikisar) 30.0 g
  • Halia Muda 30.0 g
  • Lengkuas 20.0 g
  • Cili Kering, direbus & ditoskan 80.0 g
  • Air, disaring 250.0 ml

Bahan Wangi

  • Kulit Kayu Manis 10.0 g
  • Cengkih 1.0 g
  • Buah Pelaga 1.0 g
  • Bunga Lawang 10.0 g
  • Curry Leaf 3.0 g
  • Corn Oil 80.0 g

Sup

  • Serbuk Kari Daging 30.0 g
  • Rempah Kerutuk 20.0 g
  • Air, disaring 3050.0 ml
  • Beef Blade (direbus), dipotong kiub 1000.0 g
  • Air Asam Jawa 20.0 g
  • Gula Melaka 30.0 g
  • Gula 10.0 g
  • Santan 300.0 g
  • Garam 5.0 g
  • Knorr Stok Ayam 500G 25.0 g

Kari daging yang kaya ini pastinya digemari ramai!

...

Penyediaan

  1. Pes Rempah

    • Potong kasar dan dikisar hingga halus.

     

  2. Bahan Wangi

    • Tumis semua ramuan dan tambahkan pes rempah yang telah dikisar tadi. 
    • Tumis hingga naik bau.
  3. Sup

    • Masukkan ramuan campuran rempah (rempah kari daging, rempah kerutuk dan 50ml air) ke dalam bahan rempah yang sedang ditumis. Kacau hingga naik minyak.
    • Masukkan daging beef blade yang telah dipotong kiub. 
    • Masukkan air, air asam jawa, gula melaka, gula, garam dan Stok Ayam Knorr. 
    • Didihkan sehingga empuk.
    • Masukkan santan dan perisakan secukup rasa sebelum dihidang.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart