Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Pes Cili Merah

  • Pes Bawang Putih 150.0 g
  • Cili Boh 180.0 g
  • Pes Halia Muda 80.0 g
  • Minyak masak 150.0 ml
  • Pes Bawang Merah 200.0 g
  • Knorr Serbuk Limau Nipis 400G 20.0 g

Periuk Sup

  • Isi Ikan (potongan) 1000.0 g
  • Bunga Halia (separuh) 200.0 g
  • Bendi 200.0 g
  • Tomato (potong baji) 200.0 g
  • Pes Udang (prabakar) 50.0 g
  • Serai (hancurkan) 80.0 g
  • Air, disaring 1250.0 ml
  • Gula 10.0 g

Asam Pedas memberikan rasa sedap masam dan pedas yang sempurna dipadankan dengan ikan, menghasilkan rasa kegemaran orang Malaysia.

...

Penyediaan

  1. Pes Cili Merah

    • Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan untuk Pes Cili Merah sehingga naik bau.
    • Tambahkan Serbuk Perisa Limau Knorr. Masak pada api kecil sehingga pecah minyak.
  2. Periuk Sup

    • Masukkan semua bahan ke periuk sup, renehkan selama 15 minit.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart