Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Ikan Rangup

  • Ikan Kakap 1.0 kg
  • Tepung Jagung 100.0 g
  • Garam 10.0 g
  • Lada Hitam 5.0 g

Sos Tom Yam

Sebelum menghidang

  • Cucumber, shredded 300.0 g
  • Daun Ketumbar 50.0 g
  • Minyak Masak

 

Teringin menikmati makanan laut inspirasi Thai? Cuba resipi ini - goreng celur ikan marble goby yang lembut dan empuk hingga rangup keemasan. Kemanisan ikan, diperkuat dengan sos tom yam pekat, akan membuatkan anda sangat berselera untuk menambah hidangan.

...

Penyediaan

  1. Ikan Rangup

    • Ikan dibelah dua (tanpa terputus) dan perap dengan garam dan lada.
    • Sadurkan dengan tepung jagung.
    • Ketepikan.
  2. Sos Tom Yam

    • Panaskan minyak di dalam kuali leper.
    • Tumis bawang dan pes tom yam hingga wangi.
    • Masukkan belacan, sos madu gula batu dan serbuk limau nipis.
    • Reneh sos.
    • Masukkan jeruk bawang putih, bunga kantan dan batang ketumbar.
    • Ketepikan untuk diguna nanti.
  3. Sebelum menghidang

    • Panaskan minyak di dalam wok, goreng celup ikan hingga rangup.
    • Toskan dan letakkan di dalam pinggan.
    • Tuangkan sos tom yam ke atas ikan.
    • Hiaskan dengan hirisan timun dan daun ketumbar.
    • Sedia untuk dihidang.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart