Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Untuk Udang

  • Susu Segar 800.0 ml
  • Tepung Biasa 200.0 g
  • Telur Ayam 10.0 pc
  • Serbuk Roti Panko 500.0 g
  • Kutlet Udang, dibelah bahagian tengah (butterfly) 30.0 pc

Untuk Mayonis

Untuk Persiapan

  • Daun Ketumbar 50.0 g

Berikan cita rasa Thai kepada mayonis anda dengan menyediakan sos pencicah yang ringkas dan segera yang pasti mengujakan pelanggan anda - sempurna disajikan bersama  kutlet udang!

...

Penyediaan

  1. Untuk Udang

    • Bersihkan dan belah udang secara butterfly.
    • Pukul telur bersama susu dan masukkan ke dalam mangkuk. Kemudian masukkan tepung dan serbuk roti, masing-masing dalam mangkuk yang berbeza.
    • Mula-mula, gaulkan udang bersama tepung, singkirkan lebihan tepung diikuti dengan merendamkannya ke dalam adunan telur, akhir sekali masukkan ke dalam mangkuk berisi serbuk roti.
    • Panaskan kuali (180 darjah Celsius) dan masak kutlet udang sehingga perang keemasan.
  2. Untuk Mayonis

    • Campurkan Mayonis Sebenar Lady's Choice bersama Sos Cili.
  3. Untuk Persiapan

    • Letakkan udang di atas pinggang dan sertakan bersama mayonis cili manis sebagai sajian sampingan.
    • Hiaskan bersama daun ketumbar.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart