Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Doh Lau Sa Bao

  • Gula Aising 80.0 g
  • Garam 5.0 g
  • Serbuk Penaik 3.0 g
  • Ragi Kering (dried yeast) 5.0 g
  • Tepung Tang Mien 80.0 g
  • Tepung Hong Kong 300.0 g
  • Air 200.0 g
  • Lemak Sayuran (shortening) 35.0 g

Inti Lau Sa Bao

  • Mentega (tidak bergaram) 150.0 g
  • Gula 100.0 g
  • Tepung Kustard 30.0 g
  • Tepung Jagung 30.0 g
  • Santan 50.0 g
  • Knorr Serbuk Telur Masin Keemasan 800G 200.0 g
  • Susu Segar 150.0 g
  • Margarine 100.0 g

Panas, manis dan lembut, Roti Kustard tradisional Cina ini merupakan seleksi dimsum yang popular.

...

Penyediaan

  1. Doh Lau Sa Bao

    • Adun sebati kesemua bahan dan uli dengan sekata. Biarkan ia selama 40 minit.
    • Uli dan bahagikan seperti yang dikehendaki (20gm untuk setiap doh).
  2. Inti Lau Sa Bao

    • Cairkan mentega, tambahkan bahan-bahan selebihnya.
    • Adun sebati dan biarkan di dalam peti sejuk selama 24 jam.
    • Bentukkan mengikut acuan yang dikehendaki (cadangan: 20gm).
  3. Kukus

    • Kukus di dalam pengukus yang telah dipanaskan selama 5 minit.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart