Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Persediaan Stok Ayam

Persediaan Nasi

Persediaan Ayam

Sos Cili

Soya Sauce

  • Kicap cair 100.0 g
  • Kicap pekat 10.0 g
  • Kicap ikan 10.0 g
  • Minyak Bijan 5.0 g
  • Daun ketumbar 20.0 g
  • Sirap gula 50.0 g
  • Stok Ayam 500.0 g

Sos Halia


...

Penyediaan

  1. Persediaan Stok Ayam

    • Campurkan semua bahan dan didihkan selama 15 minit.
  2. Persediaan Nasi

    • Tumis pes yang telah dikisar dengan margarine, daun pandan, dan perasa. Tambahkan stok ayam dan masak.
  3. Persediaan Ayam

    • Campurkan semua bahan dalam air dan didihkan. Rendam ayam selama 20 minit, kemudian gantungkan untuk mengeringkan. Goreng ayam selama 20 minit.
  4. Sos Cili

    • Campurkan semua bahan dan simpan sejuk untuk disajikan.
  5. Soya Sauce

    •  Panaskan stok ayam dan campurkan semua bahan.
  6. Sos Halia

    • Saring halia menjadi pulpa, campurkan dengan bahan lain.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart