Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Chicken Chop Fried Rice

  • Beras wangi 1.0 kg
  • Minyak Bijan 10.0 ml
  • Kicap Cair 40.0 g
  • Serbuk Lada Putih 2.0 g
  • Green peas, frozen 200.0 g
  • Bawang Putih Goreng 50.0 g
  • Lobak Merah, didadu 100.0 g

Scrambled Eggs Preparation

  • Corn Oil 60.0 g
  • Telur Ayam 300.0 g

Salted Egg Chicken Chop Preparation

Aromatics for Creamy Salted Egg Sauce

Creamy Salted Egg Sauce


Menu anda tidak perlu diolah terlalu banyak untuk menawarkan trend terkini. Hanya tambahkan perisa istimewa kepada hidangan popular restoran anda – nasi goreng dengan chicken chop! 

...

Penyediaan

  1. Chicken Chop Fried Rice

    Tambahkan ramuan untuk “Bahan Perisa” ke dalam “Nasi Wangi” yang telah dimasak terdahulu.
  2. Scrambled Eggs Preparation

    1. Untuk penyediaan telur hancur, kacau goreng dengan api yang besar selama 1 minit.
    2. Masukkan Nasi Wangi yang telah dimasak, teruskan memasak dengan api yang besar hingga sebati.
  3. Salted Egg Chicken Chop Preparation

    Sadur chicken chop yang telah diperap dengan “Tepung Jagung”, goreng tenggelam hingga garing dan masak sepenuhnya. Guna bila perlu.
  4. Aromatics for Creamy Salted Egg Sauce

    Tumis semua ramuan untuk “Bahan Wangi”. Ketepikan daun kari. Guna bila perlu.
  5. Creamy Salted Egg Sauce

    1. Masukkan ramuan untuk “Sos Telur Masin Berkrim” dan kacau hingga sebati.
    2. Gunakan api yang kecil dan masak hingga mendidih. Reneh selama 1 minit. Guna bila perlu.
  6. Assembly

    • Arrange chicken chop and fried rice with scrambled eggs on a serving plate.
    • Pour prepared creamy salted egg sauce over the chicken chop. Serve immediately.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart