Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Menyiapkan Demi Glace Sauce

  • Knorr Campuran Sos Perang Demi-Glace 1KG 100.0 g
  • Air, disaring 1400.0 g

Menyiapkan Kari

  • Knorr Stok Ayam 500G 10.0 g
  • Biji Lada (yang dihancurkan) 3.0 g
  • Ubi Kentang 200.0 g
  • Lobak Merah 200.0 g
  • bay leaves 2.0 pc
  • Serbuk Kari Inggeris 30.0 g
  • Halia, kisar 20.0 g
  • Bawang Putih, dipotong 20.0 g
  • Bawang Kuning, dipotong 350.0 g
  • Sos Worcestershire 30.0 g
  • Mentega (tidak bergaram) 120.0 g
  • Tenderloin (cubes) 1200.0 g

Hidangan kari Jepun ini amat popular dan amat sesuai digandingkan dengan pasta anda

...

Penyediaan

  1. Menyiapkan Demi Glace Sauce

    • Larutkan Knorr Campuran Sos Perang Demi Glace di dalam air dan ketepikan.
  2. Menyiapkan Daging Lembu

    • Perap daging dengan Sos Worcestershire dan ketepikan.
  3. Menyiapkan Kari

    • Di dalam periuk yang panas, cairkan mentega dan goreng daging yang telah diperap bersama Bawang Merah, Bawang Putih, Halia, Daun Bay, Lobak Merah, Ubi Kentang hingga lembut.
    • Tambahkan Sos Worcestershire, Knorr Sos Tomato Itali Pronto dan Serbuk Kari.
    • Tambahkan Sos Demi Glace. Didihkan sehingga daging empuk dan kuah menjadi pekat.
    • Tambahkan biji lada yang telah dihancurkan dan Knorr Stok Ayam.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart