Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Penyediaan Pasta Tom Yam Berkrim Ala Asia

  • Pasta Penne, belum dimasak 750.0 g
  • Mentega (tidak bergaram) 2.5 sudu besar
  • Ulas Bawang Putih, dicincang 8.0 pc
  • Udang, dibuang kulit, tinggal kepala & ekor, dibelah dua 250.0 g
  • Cili Padi, dihiris 5.0 pc
  • Knorr Pes Tom Yam 1.5kg 6.0 sudu kecil
  • ¾ Batang Serai (Bahagian Putih Sahaja), Dihiris Nipis
  • Daun Limau Purut, dipotong kecil 6.0 pc
  • Air Rebusan Pasta 9.0 sudu besar
  • Krim Masakan 300.0 g
  • Parsli, dicincang (simpan sedikit untuk hiasan) 3.0 sudu kecil

Apa akan terjadi bila Itali bertemu Thai? Anda akan mendapat paduan rasa pedas dan masin yang sungguh harmonis, seperti yang dipamerkan oleh resipi Pasta Tom Yam Berkrim ini. Rasa sekali dan pastinya pelanggan anda akan jatuh cinta dengan hidangan fusion ini.

...

Penyediaan

  1. Penyediaan Pasta Tom Yam Berkrim Ala Asia

    • Masak pasta dalam air bergaram hingga ala dente. Toskan dan bilas dengan air sejuk untuk menghalang ia daripada menjadi terlalu masak. Ketepikan.
    • Panaskan kuali dan cairkan mentega. Masukkan bawang putih cincang dan tumis hingga wangi.
    • Masukkan udang dan kacau hingga masak. Ketepikan.
    • Dengan mentega dan bawang putih yang masih ada di dalam kuali, tambahkan cili padi.
    • Masukkan pes tom yam, serai, daun limau purut, air rebusan pasta dan gaul rata.
    • Tuang masuk krim masakan dan kacau menggunakan api yang kecil.
    • Masukkan sebahagian daripada parsli cincang dan gaul rata.
    • Sebaik sahaja sos mula mendidih, masukkan pasta yang telah dimasak tadi. Gaul rata.
    • Untuk menghidang, masukkan pasta ke dalam mangkuk dan letakkan udang di atasnya. Hias dengan parsli.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart