Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Aromatik

  • Bawang merah (dikisar) 120.0 g
  • Bawang putih (dikisar) 30.0 g
  • Halia Muda 40.0 g
  • Lengkuas 60.0 g
  • Lemongrass 80.0 g
  • Air, disaring 300.0 g

Rencah Perapan Satay

Satay Ayam

  • Ayam, dipotong (kiub) 1000.0 g

Satay ayam adalah hidangan warisan Semenanjung Malaysia ini yang terbaik disajikan dengan sos kacang yang lazat.

...

Penyediaan

  1. Aromatik

    • Potong semua bahan aromatik menjadi kepingan kecil
    • Kisarkan hingga menjadi rencah yang sebati
  2. Rencah Perapan Satay

    • Campurkan kesemua bahan-bahan B ke dalam rencah
    • Kacau hingga sebati
  3. Satay Ayam

    • Perap ayam dengan rencah perapan satay selama 12 jam di peti sejuk.
    • Bakar atau panggang ayam sehingga masak dan lembut.
    • Hidangkan dengan sos kacang.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart