Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Campuran Kentang

  • Air 500.0 ml
  • Susu Penuh Krim 100.0 ml
  • Gula Pasir 15.0 g
  • Garam 3.0 g
  • Knorr Empingan Kentang 2KG 100.0 g

Campuran Doh

  • Campuran Kentang 500.0 g
  • Serbuk Penaik 3.0 g
  • Tepung Gandum 200.0 g

Gula Sira

  • Gula Merah 140.0 g
  • Gula Pasir 80.0 g
  • Daun Pandan 30.0 g
  • Air 100.0 ml

Kuih tradisi diperkayakan lagi dengan tambahan Empingan Kentang Knorr.

...

Penyediaan

  1. Campuran Kentang

    • Didihkan air bersama susu penuh krim, gula dan garam. Masukkan Empingan Kentang Knorr.
    • Tunggu selama 20 saat sebelum mula mengacau. Kacau hingga sebati. Sejukkan.
  2. Campuran Doh

    • Dengan menggunakan pengadun, campurkan tepung gandum dengan serbuk penaik. Masukkan campuran kentang yang telah disejukkan.
    • Timbang setiap doh seberat 30gm. Bulatkan dan buatkan satu lubang di tengah seperti membentuk donut.
    • Goreng hingga perang keemasan.
  3. Gula Sira

    • Masukkan semua ramuan gula sira ke dalam periuk. Kacau hingga gula larut.
    • Tambahkan kentang telah siap digoreng and celupkan dengan gula sira.
    • Sedia untuk dihidang.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart