Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Bahan Aromatik

  • Corn Oil 90.0 g
  • Bawang kuning (dipotong dadu) 225.0 g
  • Bawang Putih, dipotong 30.0 g
  • Daun salam 2.0 pc

Sos Demi Glace Berkari

  • Serbuk Kari Inggeris 8.0 g
  • Air, disaring 1400.0 ml
  • Knorr Campuran Sos Perang Demi-Glace 1KG 150.0 g

Chicken Chop Garing

  • Chicken Chop5 Keping 1250.0 g
  • Corn Oil 20.0 ml
  • Paprika Powder 50.0 g
  • Black Pepper 20.0 g
  • Knorr Stok Ayam 1KG 30.0 g

Pelanggan anda mungkin bosan dengan sos perang Demi Glace yang sama, apa kata cuba sos mudah disediakan ini yang menyatukan kepekatan rasa kari dengan rasa panggang Demi Glace. Hidangkan bersama chicken chop panggang atau stik. 

...

Penyediaan

  1. Bahan Aromatik

    • Tumis semua bahan "Aromatik" di dalam kuali hingga wangi.
  2. Sos Demi Glace Berkari

    • Masukkan Serbuk Kari Inggeris ke dalam bahan aromatik yang telah ditumis tadi, kacau sebati.
    • Tambahkan air dan Knorr Demi Glace Brown Sauce. Gaul hingga semua ramuan teradun rata.
    • Didihkan.
    • Ketepikan. Gunakan bila perlu.
  3. Chicken Chop Garing

    • Gaul rata semua ramuan dan perap selama lebih kurang 30 minit.
    • Goreng hingga agak keperangan. Ketepikan.
    • Tuangkan sos ke atas chicken chop dan hidangkan.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart