Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Sos Asas Demi Glace

  • Pes Bawang Merah 200.0 g
  • Pes Bawang Putih 150.0 g
  • Ginger Paste 80.0 g
  • Corn Oil 150.0 g
  • Air 1800.0 ml
  • Sup Bunjut 45.0 g
  • Knorr Campuran Sos Perang Demi-Glace 1KG 180.0 g

Reneh

  • Daging (potong 3cm x 3cm) 500.0 g
  • Lobak merah (potong 2cm x 2cm) 200.0 g
  • Lobak Putih (potong 2 cm x 2 cm, goreng celur) 200.0 g
  • Bawang Besar, dipotong baji 150.0 g
  • Lada Sulah (hancurkan) 10.0 g

Kelembutan stu daging dan rasa pedas sos lada hitam akan menaikkan selera dan citarasa pelanggan.

...

Penyediaan

  1. Sos Asas Demi Glace

    • Panaskan minyak jagung, kemudian tumis pes bawang putih, pes bawang merah dan pes halia.
    • Kecilkan api, tambah  Knorr Demi Glace dan semua bahan dan masak hingga mendidih.
    • Rebus selama 5 minit
  2. Reneh

    • Pan goreng daging yang diperap dan bahan-bahan lain sehingga coklat keemasan, kemudian masukkan Sos Asas Demi Glace
    • Kukus dalam preheat combi selama 2 jam sehingga daging menjadi lembut, dan bersedia untuk dihidangkan
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart