Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Sup Daging Lembu

Hiasan

  • Mi Soba 450.0 g
  • Daun Bawang 500.0 g
  • Sayur Bok Choy (pak choi) Shanghai 1.0 kg
  • Kacang Pea Snow 400.0 g

Penghidangan

  • Bijan 10.0 g
  • Wasabi 40.0 g

Sajian ini diinspirasikan daripada mi soba Jepun yang klasik. Anda juga boleh menambah kepingan nipis daging lembu batang pinang ke dalam sup.

...

Penyediaan

  1. Sup Daging Lembu

    • Didihkan 4 liter air dan masukkan daging lembu dan emping bonito.
    • Tapis air rebusan.
  2. Hiasan

    • Didihkan mi soba.
    • Potong bahagian hijau daun bawang dengan halus dan biarkan ia di dalam air berais.
    • Bersihkan baki daun bawang dan potong membulat dengan halus.
    • Bersihkan sayur bok choy dan celurkan sekejap.
  3. Penghidangan

    • Lilitkan mi dengan garpu dan letakkan di dalam mangkuk.
    • Tuangkan sup.
    • Masukkan sayur bok choy, kacang pea snow, hirisan membulat daun bawang di atas, diikuti dengan bahagian hijau daun bawang.
    • Taburkan bijan, nori dan wasabi yang telah dipotong julienne.
    • Potong daging batang pinang menjadi kepingan nipis.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart